Claudia Heijdel

Email adres:
claudia.heijdel@do-in-yoga.nl

Telefoonnummer:
0641155438

Adres studio:
Yoga-Touch
Pasteurweg 53
2371 DW Roelofarendsveen

Shiatsu Centrum Amsterdam
Lutmastraat 182a
1073 HG Amsterdam

K'dans
Van Merlenstraat 65c
2518 TC Den Haag

Social

Facebook

Twitter

LinkedIn

Website

Den Haag – Claudia Heijdel

Als oprichtster van de Do-In School en ontwikkelaarster van de Do-In Yoga en de beroepsopleidingen, begeleid ik je graag in het leven van jouw optimale potentieel.

Ontwikkeling

In de afgelopen 16 jaar heb ik Do-In Yoga mogen ontwikkelen tot een prachtig nieuwe bewegingsvorm, waarin Do-In en Yoga samenkomen. En niet alleen dat, maar door de Chinese vijf elementen in een breder perspectief te zien, is een helende bewegingsmethode ontstaan, die je spelenderwijs leert om het bewustzijn van hoofd, hart en hara (onderbuik) te verbinden.

Flow

Alle kata’s (houdingen/oefeningen) worden aanéén geregen, zodat er een flow ontstaat in de les. De Do-In Yoga Kata’s bestaan niet alleen uit de bekende meridiaan strekkingen en drukpunt-oefeningen. Er wordt ook bewogen door de Chinese vijf elementen heen, waardoor gebouwd wordt aan zowel flexibiliteit (vuur), stabiliteit (aarde), kracht (metaal), mobiliteit (water) als behendigheid (hout). Hierbinnen wordt afgewisseld in vertraging en verstilling (Yin) en activering (Yang). Het leven is bewegen en beweging is leven. Als je beweegt, voel je je levendig. Als je in stilte aanwezig bent in je lijf, zittend, liggend of staand, kun je de beweging van het leven zelf in jou waarnemen. Alles is één en oneindig tegelijk. Iedere dag kan het leven weer iets aan je openbaren, kun je weer iets leren. Deze bewegingsmethode leert je hoe. Een heerlijke dagelijkse ‘work-out’, die coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht, stabiliteit en balans verbetert en je lol en meer bewustzijn geeft. Doe mee via m’n YouTube kanaal ClaudiaHeijdelDoInGuru.

Levende theorie

Door de theorie als ondersteunend middel in te zetten, komt ‘ze’ tot leven en is ‘ze’ een fantastisch hulpmiddel geworden om inzicht te verkrijgen in wat jou beweegt, letterlijk en figuurlijk. De theorie als middel stimuleert je creativiteit en vindingrijkheid, zodat je van binnenuit jezelf (her)ontdekt. Dit sluit aan bij wat ik bij wil dragen aan deze wereld: in plaats van iets aan te nemen voor waar, ‘en zo is het’, handvatten krijgen om in ieder moment te weten wat de volgende stap mag zijn. Want alles is in ieder moment aanwezig. Daarom: stap voor stap naar meesterschap. De theorie is niet statisch, ze is dynamisch en iedere dag anders.

Speelveld van de praktijk

De praktijk is het veld waarin we mogen oefenen. De fysieke work-out. Maar wel met aandacht, bewust. Bewegen in verbinding met onze adem. Iedere dag, ieder moment. Maar natuurlijk de speciale momenten, waarop we bewust onze mat betreden, die op dat moment verandert in onze eigen Dojo (plek waar we leren). Met behulp van de openingsmeditatie verbinden we ons met alle elementen in ons leven. Daarna stimuleren we de doorstroming van energie (Qi) in ons lijf met behulp van de Qi-Flow-Salutation: deze oefenserie geeft een sterke en stabiele basis, bouwt kracht op in deze basis, en geeft mobiliteit en flexibiliteit in ons bovenlichaam. Door alles in verbinding met onze adem in één flow te oefenen, wordt behendigheid ontwikkeld. Onderweg worden alle meridianen gestrekt en de voorkant, achterkant, zijkanten, onderkant en bovenkant van het lichaam met elkaar verbonden, in relatie tot de aarde, horizon en hemel. Dan zijn er nog oneindig veel oefeningen voor oneindig veel verschillende doeleinden. En wanneer men de dynamiek van de theorie gaat doorzien, kan dit in de praktijk herkend en toegepast worden.

Niet je best doen

Het mooiste is, dat je je er je best niet voor hoeft te doen. Je hoeft ‘slechts’ aanwezig te zijn, je hoeft ‘slechts’ te oefenen. Oefening baart kunst en alles zal zich aan je openbaren. Door spelenderwijs te bewegen, kun je alle zorgen laten gaan en weer thuis komen bij je (ware) zelf. Dat lijkt me fantastisch. Alle mensen op deze wereld in verbinding met het pad van hun ziel. Ieder-één authentiek. Iedereen heeft iets unieks bij te dragen en we hoeven daarvoor niet te strijden of te concurreren. We mogen elkaar het beste gunnen en weten dat we niets tekort zullen komen.

Wekelijkse lessen:

  • maandag

  • Start om:
   19:00
  • Eindigt om:
   20:00
  • Locatie:
   K'dans - Den Haag
  • vrijdag

  • Start om:
   10:00
  • Eindigt om:
   11:15
  • Locatie:
   K'dans - Den Haag

Losse workshops: