Certificering

Vrij en verbonden Jezelf Zijn

Met de Do-In Yoga beroepsopleidingen certificeer je je stap voor stap:

1. De practitioner opleiding certificeert je als basic teacher (200 uur)
  2. De teacher opleiding certificeert je als teacher (400 uur)
  3. De master opleiding certificeert je als advanced teacher (500+ uur)

De opzet is modulair. De start is altijd de Practitioner opleiding. Deze post-HBO niveau
beroepsopleiding is bedoeld voor therapeuten, docenten en coaches/trainers. De uren bouwen op.

Iedere certificering betekent: succesvol geslaagd voor de betreffende beroepsopleiding.

Om het geleerde beroepsmatig in de praktijk uit te oefenen, voor eigen inkomen, is de docentenlicentie benodigd.

Docentenlicentie

Na het succesvol afronden van de Practitioner opleiding tot Basic Teacher mag de docentenlicentie aangevraagd worden. De docentenlicentie geeft de Do-In Yoga docent registratie in het docentenregister en bevoegdheid om Do-In Yoga beroepsmatig uit te oefenen. Zonder docentenlicentie is er géén bevoegdheid om les te geven voor eigen inkomen.

Do-In Yoga heeft een beeldmerk registratie. Dit eigen gezicht van Do-In Yoga brengt hiermee herkenning. Alleen docenten met een licentie mogen dit beeldmerk gebruiken.
Zij ontvangen ook jaarlijks de speciale licentie sticker om dit aan te tonen (zie afbeelding).

Erkende docenten met licentie zijn terug te vinden in het online docentenregister.

Het geregistreerde beeldmerk is beschermd door het merkenrecht en mag uitsluitend door licentiehouders gebruikt worden. Een licentiehouder is een geregistreerd docent met een docentenlicentie.

Een professioneel team

De Do-In School erkent alléén docenten met licentie. Zij zijn ingeschreven in het officiële docentenregister en daarmee bevoegd om Do-In Yoga les te geven.

Houders van de docentenlicentie maken de bewuste keuze Do-In Yoga beroepsmatig uit te oefenen. Ze maken deel uit van het officiële docententeam, waarin wordt samengewerkt vanuit vrijheid. Dit geeft professionaliteit en zelfvertrouwen. Door de onderlinge uitwisseling en het delen van wijsheid en ervaring staan we samen borg voor kwaliteit.

Iedere afgestudeerde aan de Do-In School kiest met de docentenlicentie of hij het geleerde wel of niet beroepsmatig in de praktijk wil brengen. Jaarlijks wordt deze bewuste beslissing opnieuw genomen, d.m.v. een kleine bijdrage.

Jaarlijkse bijdrage

Voor de docentenlicentie en bijbehorende rechten wordt een jaarlijkse bijdrage van € 50,- gevraagd. Deze bijdrage wordt besteed aan het verder ontwikkelen en promoten van het Do-In Yoga docentennetwerk in Nederland en België.
De licentie wordt jaarlijks automatisch verlengd, tenzij aangegeven wordt dit niet meer te willen. Er is altijd de mogelijkheid om (opnieuw) de docentenlicentie aan te vragen: (Her)inschrijven in het Do-In Yoga docentenregister en (her)aanvragen Do-In Yoga docentenlicentie

Elders afgestudeerd als Do-In Yoga docent? Ook dan kun je een licentie aanvragen. Neem hiervoor persoonlijk contact op.

Over het ontwerp van het Do-In beeldmerk:

`Het eigentijdse gezicht van Do-In is ontstaan uit het beeld van een witte lotusbloem. Wit voor zuiverheid, wit voor transformatie en helder inzicht. Wit voor allesomvattend helend licht. Verlichting. De 5 bladeren staan voor de vijf elementen van de Do-In leer. De bloem laat zien dat je door de reis naar binnen, door de Do-In, volledig tot bloei kunt komen. Door je innerlijke leiding te volgen kom je tot meesterschap.´ ~ Claudia Heijdel

CRKBO registratieCRKBO geregistreerde instelling

Met ingang van september 2014 is de Do-In School geregistreerd bij het kort beroepsonderwijs, het CRKBO. Een wens die in vervulling is gegaan na hard werken aan de opbouw en ontwikkeling van de opleidingen.

Dit betekent dat de opleiding tot Do-In Yoga docent nu officieel beroepsopleiding tot Do-In Yoga docent mag heten en vrijgesteld is van BTW.

De opleiding is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Visie & ontstaan

De opleidingen zijn gebaseerd op de taoïstische visie (voorbij het oordeel) en praktische aanpak van Claudia Heijdel. De opleidingen zijn hiermee onderscheidend en toegankelijk. Verbinden (Yoga) met de weg (Do) naar binnen (In) brengt ons in contact met het pure bewustzijn. Het lijf (weer) mogen voelen, de kracht die zich uit in doorzettingsvermogen, in moedig zijn, de wijsheid van het alles voorbij ervaren, dit alles handen en voeten geven in een nieuwe, heldere visie: opnieuw leren zien, doorzien, inzien.

Middels een speciaal ontwikkeld traject kan in korte tijd een krachtig effect bereikt worden. Bewuste keuze, toewijding en reflectie zijn hierin essentiële ingrediënten. De student is zelf verantwoordelijk voor zijn ontwikkeling en krijgt daarmee zowel vrijheid als ondersteunende begeleiding.

De technieken die Claudia de afgelopen jaren heeft geleerd zijn in de opleidingen geïntegreerd en toepasbaar gemaakt. De eeuwenoude bewegingsleren Do-In en Yoga samengesmolten met hedendaagse inzichten. Zo is Do-In Yoga ontstaan.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Wees sociaal en deel!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone