Do-In Yoga voor je gebroken hart

Tja, je ontkomt er niet aan. Soms wordt je hart gebroken. Of word je gekwetst. En dat doet pijn. Harte-pijn, heb je daar ook een pilletje voor? Helaas niet. Je kunt er niet voor weglopen en je kunt het niet verdoven met een pijnstiller. Da’s nou balen. Even rust zou fijn zijn. Even de pijn niet voelen. Even tijd om een beetje op adem te komen….. maar hoe?

Stippel lijntje… 

Je gebroken hart geeft onrust, doordat de energie verdeeld is. De verdeelde energie door je lichaam ziet eruit als een stippel lijntje. Met de Healing Heart serie ontspannen de gekwetste stippeltjes  en verbinden zich weer met elkaar. Hierdoor kan de energie weer vrij doorstromen en het bewustzijn terugkeren naar het hart. 

Uit elkaar gevallen

Als we gekwetst zijn vlucht ons harts-energie (Shen/bewustzijn) en raakt het verdeeld. Dit geeft onrust en op energetisch niveau letterlijk een gebroken hart: de harts-energie is als het ware “uit elkaar gevallen”. 

In 5 stappen genezen

Met de “Healing Heart” serie kom je niet alleen tot rust, je hervindt ook je innerlijke kracht. Dit gebeurt vanzelf doordat je de pijn heelt met deze Do-In Yoga oefeningen. Met 5 bijzondere Healing Heart Kata’s ben jij weer genezen!

Stap 1 Twee fase adem
Zet een ontspannen muziek je op zo je wilt en kom in kleermakerszit zitten. Leg de handen op je knieën. Adem een keer diep in en zucht alles uit. Sluit je ogen en laat je gedachten naar je buik zakken. Neem de tijd om je te verbinden met je adem in twee fases: eerst je borstgebied, dan je buikgebied. 

Stap 2 Wiegende omhelzing
Adem in en beweeg je armen zijwaarts omhoog, adem uit en omhels jezelf. Geef jezelf toestemming te ontspannen in deze knuffel. Je mag heerlijk genieten van van het troostende gevoel en in de muziek zachtjes wiegend meedansen. Volg de beweging van je lichaam.

Stap 3 Glimlach
Kom uit de omhels-kata door je armen omhoog te bewegen alsof je een truitje uittrekt. Adem uit en cirkel je armen zijwaarts weer omlaag. Teken in gedachten de regenboog om je heen en eindig met twee potten goud naast je. Plaats je handen achter je en lift je hartgebied naar de zon, naar de hemel. Stel je voor dat je een smiley tekent in je hartgebied en daarmee glimlacht naar de zon. Laat de zonnestralen je har verwarmen. Als je behoefte voelt om je uit te strekken breng dan je billen omhoog.

Healing Heart Kata's

Healing Heart Kata’s


Stap 4 Veld van compassie

Kleermakerszit. Kom naar de Masunaga hartbeschermer / drievoudige verwarmer oefening: adem in en cirkel de armen zijwaarts omhoog, adem uit en kruis de armen boven je hoofd en breng ze gekruist naar de knieën. Ontspan voorover en adem 21*. Ga dezelfde weg terug uit de oefening. Open je borstkas opnieuw door je handen achter je te plaatsen en door je hart naar de zon te glimlachen. Lift zo je wilt je heupen omhoog en strek je uit. Geniet van ieder moment, het is een cadeau vol compassie aan jezelf. 

Stap 5 Liefdeskracht

Twist je romp in kleermakerszit. Maak een torsie om je as door je ene hand naar je andere knie te brengen. Je andere hand zet je achter je. Twist de andere kant op. Terug naar het midden. Open je romp nu aan de zijkanten: adem in en breng de armen omhoog, adem uit en strek zijwaarts, eerst de ene zij, dan de andere. Nadat het lichaam heerlijk is uitgerekt kom je naar de Masunaga hart / dunne darm oefening. Plaats hiervoor de voetzolen tegen elkaar. Pak met je handen je voeten vast en buig zachtjes voorover. De ellebogen opzij gestrekt en richting de grond. Adem 21* en kom zachtjes weer naar zit. 

Eind goed, al goed

Voel na. Wil je lichaam nu even ontspannen liggen? Wil je lichaam zich uitstrekken? Doe wat in je opkomt. Jij mag zijn wie jij bent. Bedank jezelf, bedank je lichaam en bedank je harts-bewustzijn. En als je zover bent…. beoefen je de hele serie nog een keer, maar nu met de benen en armen andersom gekruist.

Wil je zelf een keer Do-In Yoga les volgen? Kijk dan in het lessen overzicht waar en bij wie je terecht kunt.  Of neem contact op met één van onze docenten voor een persoonlijk consult. 

 

Is een Do-In opleiding iets voor jou?

Ontdek ons brede aanbod in Yoga opleidingen. In vijf stappen inzicht in wat jou in de weg staat.

Meer weten?

About the Author

3 comments on “Do-In Yoga voor je gebroken hart

  1. Wat mooi! Ik heb een hele mooie nieuwe liefde in mijn leven mogen ont-moeten, waarvan ik nu al weet dat ik hem ook weer mag gaan loslaten. Deze serie zal me zeker helpen om hier mee om te gaan en mijn hartje weer te helen XXX

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *